New Year, New Hair!  Nu 40% korting op al onze producten met kortingscode NEWHAIR40

WAAROM ZIJN AVOCADO’S EN NOTEN ZO GOED VOOR JE HAAR?

Your hair can benefit as much from avocados and nuts as your body and skin.

WAAROM ZIJN AVOCADO’S EN NOTEN ZO GOED VOOR JE HAAR?

Je haar heeft net zoveel baat bij avocado’s en noten als je lichaam en huid. En nee, je hoeft deze voedzame superfoods niet op je haar te smeren om er ten volle van te profiteren. Er zijn enkele uitstekende shampoos, maskers en haaroliën die ze als hoofdingrediënt hebben en die het werk voor je doen.

AVOCADO’S ZITTEN BOORDEVOL ESSENTIËLE OLIËN EN VITAMINEN

Men denkt dat avocado’s hun oorsprong vinden in Midden-Amerika. Het is een van de weinige eetbare oliën die niet afkomstig zijn van een noot. Het komt uit het gladde en heerlijke vruchtvlees van de vrucht.

Als je één avocado per dag eet, krijgt je lichaam 21% van de dagelijkse behoefte aan vitamine E binnen. Vitamine E is een krachtige antioxidant en neutraliseert vrije radicalen. De dubbele werking van een product met avocado-olie is dat het de hoofdhuid beschermt tegen schade door oxidatieve stress te verminderen en dat het de haargroei stimuleert. Oxidatieve stress leidt tot een slechte haarkwaliteit en krimpende haarzakjes.

Avocado’s zitten ook boordevol essentiële vetzuren en B-vitaminen en dit helpt bij de opbouw van blokken gezonde cellen. Helaas kan het lichaam deze vetten helemaal niet aanmaken, en een tekort eraan leidt tot haaruitval.

Avocado-olie is een prachtige toevoeging aan haarverzorgingsproducten omdat het diep kan doordringen in de haarschacht en de opperhuid van de hoofdhuid. De voordelen van het gebruik van producten op basis van avocado bevorderen gevoed, soepel, glad en sterk haar.

Het lijdt geen twijfel dat avocado-olie een van de meest effectieve ingrediënten is als u uw droge of beschadigde haar wilt behandelen door het te voeden met extra voeding. Terwijl ze voeden, stimuleren deze producten ook je haarsterkte, zodat je altijd een glorieuze haardos hebt.

NOTEN BEVORDEREN DE HAARGROEI

Hoewel noten lekker zijn, en wie houdt er niet van om er af en toe een vuistvol van te eten, zitten ze boordevol vitaminen en zink en essentiële vetzuren. Noten zitten ook boordevol antioxidanten, iets waar haar dol op is.

Een voorbeeld is dat van de amandel. Slechts 28 gram per dag voorziet je lichaam van 37% van de dagelijkse behoefte aan vitamine E. Amandelen zijn niet alleen rijk aan vitamine E, maar bevatten ook B-vitamines, zink en vetzuren die haaruitval tegengaan en de haargroei bevorderen. Als je haar voortdurend vocht nodig heeft, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je haarproducten amandelolie bevatten.

Paranoten zitten boordevol proteïnen, omega 6 vetzuren en selenium. Deze krachtige elementen bevorderen de haargroei en maken je lokken mooi en pluisvrij.

Walnotenolie wordt door velen beschouwd als een van de beste oliën voor verschillende haarproblemen. Het is rijk aan magnesium, zink, calcium, fosfor en andere vitale voedingsstoffen en verlicht je haar van roos, breuk en uitdunning.

Als je dagelijks in gevecht bent met krullend haar, kun je op zoek gaan naar een shampoo en conditioner die macadamianoten bevatten. Onder hun harde schil zit een kern die boordevol omega 7 vetzuren zit. Hoewel dit een lichte olie is, heeft ze het griezelige vermogen om in je haar door te dringen en het glad te maken, zelfs als het een grove textuur heeft.

De noot van de Shea-Karite boom heeft fantastische hydraterende eigenschappen en is een fantastische toevoeging aan haarverzorgingsproducten voor droog haar en om een geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren. Het is een inheemse boom in de tropen van Oost- en West-Afrika, waarvan de eigenschappen al eeuwenlang bekend zijn bij de plaatselijke bevolking. Hij voorziet het haar van vocht door het in te sluiten, maar laat het haar nooit vettig aanvoelen. Als u erg krullend haar hebt en bang bent voor vochtig weer, dan is dit de haarnoot voor uw haarproducten. Het bevat een kleine hoeveelheid SPF, wat voldoende is om uw gekleurd haar te beschermen tegen de ultraviolette stralen van de zon. Als je van plan bent de dag buiten of op het strand door te brengen, zoek dan naar een product met karitéboter.

Een laatste wondernoot is de vrucht van de arganboom. Ook deze komt van het Afrikaanse continent en komt voor in het zuidwesten van Algerije en Marokko. Zijn voedende eigenschappen zijn geliefd bij vrouwen over de hele wereld en de noot zit boordevol vetzuren en vitamine E. Hij helpt je roos te bestrijden, houdt kroezen tegen, beschermt je haar tegen allerlei soorten schade en geeft een geweldige glans.

HEB JE NOG EEN REDEN NODIG OM JE HAAR TE BEHANDELEN MET ENKELE GEWELDIGE HAARPRODUCTEN DIE DEZE SCHITTERENDE WONDEREN DER NATUUR BEVATTEN?

Gerelateerd