New Year, New Hair!  Nu 40% korting op al onze producten met kortingscode NEWHAIR40

OVER ARGANOLIE GESPROKEN. WAT KAN HET DOEN VOOR JE HAAR?

OVER ARGANOLIE GESPROKEN. WAT KAN HET DOEN VOOR JE HAAR?

Een van de meest heilzame oliën voor dof, droog en moeilijk haar is arganolie. De oliën van de vrucht van de arganboom worden al eeuwenlang door vrouwen in Noord-Afrika gebruikt om hun schoonheidsroutines te verrijken. Het is rijk aan vitaminen en antioxidanten en ook al leven ze in de buurt van de meest barre woestijn ter wereld, hun prachtige huid en haar zijn het bewijs dat dit een krachtig ingrediënt is. Als je moe bent van het proberen te temmen van je moeilijke, droge en glansloze haar, lees dan verder en ontdek de voordelen van deze dynamische olie.

Arganolie, ook bekend als “vloeibaar goud”, is een wonderolie die wonderen kan verrichten voor je haar. Laten we eens kijken naar enkele eigenschappen ervan en hoe ze je helpen om altijd een goede haardag te hebben, ongeacht je haartype en de behandelingen waarmee je het bestookt.

WAAR KOMT ARGANOLIE VANDAAN? De arganboom bestaat al miljoenen jaren, maar is een pietluttige boom. Naarmate de populariteit van zijn vruchten toenam, hebben mensen geprobeerd hem over de hele wereld te kweken. Niet veel geluk daar, deze bomen staan erop om te groeien op een smalle strook van semi-woestijn en de bergen aan de Atlantische kust van Afrika. Meer specifiek in het zuidwesten van Marokko en in een klein gebied in het zuidwesten van Algerije. Voor de lokale gemeenschappen is arganolie een belangrijke bron van inkomsten. Naast de schoonheidsvoordelen voor huid en haar wordt het ook gebruikt als voedselbron. Arganbomen vormen een natuurlijke barrière in de regio en houden de overheersende woestijn tegen. Deze bomen kunnen meer dan 200 jaar oud worden en leveren hun kostbare vruchten die veel schoonheidsproblemen kunnen oplossen. Droogtebestendig, kunnen de bomen een tijdje slapend zijn voordat ze na een seizoen van goede regens hun bladeren en olijfachtige vruchten laten groeien. De schil en het vruchtvlees zijn bitter, net als bij de olijf, maar daaronder ligt de pit die de kostbare noot verbergt waaruit arganolie wordt geperst. Het verzamelen van de vruchten van de boom en het bereiken van het zaad is een uiterst arbeidsintensieve oefening. De plukkers moeten dit zorgvuldig doen en ervoor zorgen dat de noot niet wordt beschadigd, zodat er een olie van topkwaliteit kan worden gewonnen.

VOORDELEN VAN ARGANOLIE VOOR HET HAAR Arganolie zit boordevol essentiële vetzuren en zit vol voedingsstoffen die het haar en de hoofdhuid helpen hydrateren, zodat je nooit meer wakker hoeft te worden met een slechte haardag. De meest voorkomende vetzuren in arganolie zijn oliezuur en linolzuur en ze beschermen ook tegen licht haarverlies en bevorderen de elasticiteit. Elasticiteit zorgt ervoor dat je haar niet breekt als je het kamt of stijlt, hoe hardnekkig krullend of droog het ook is.

Arganolie is ook rijk aan vitamine E, die droogheid bestrijdt door een hydraterende laag op het haar en de hoofdhuid aan te brengen. De glans van je haar krijgt een boost en de pluizigheid wordt getemd, zodat je tussen het wassen en stylen door een prachtige bos haar hebt.

Het vetzuurgehalte in arganolie voorkomt schade aan het haar door regelmatig wassen en stylen, maar vermindert ook de vorming van gespleten haren. Een einde aan gespleten haarpunten betekent dat uw haar er altijd gezond en goed verzorgd uitziet. Arganolieproducten geven uw har een dikker en gezonder uiterlijk, precies wat u altijd al wilde.

Als je graag experimenteert met haarkleuringen, weet je dat haarkleurstoffen meestal de grootste boosdoeners zijn die droog haar veroorzaken. Ook het voortdurend stylen met hete lucht en stijltangen zorgt ervoor dat je haar splijt. Arganolie heeft bewezen een prachtige toevoeging te zijn aan shampoos en conditioners die je haar helpen beschermen tegen de na-effecten van kleuren en stylen.

Nu de tijd voor uw zomervakantie nadert, helpen arganolieproducten uw haar te beschermen tegen de effecten van de zon en vrije radicalen. Vrije radicalen zijn het hele jaar door aanwezig en uw haar wordt zelfs in de winter blootgesteld aan vervuiling en ultraviolette stralen.

VOORDELEN VAN ARGANOLIE VOOR DE HOOFDHUID Veel huidaandoeningen breiden zich vaak uit naar de hoofdhuid en kunnen jeuk en haaruitval veroorzaken. Arganolie heeft zowel ontstekingsremmende eigenschappen als een effectieve antioxidant. Als je last hebt van veel voorkomende aandoeningen van de hoofdhuid, zoals psoriasis en dermatitis, helpt het die te verlichten. Het helpt ook roos, veroorzaakt door een gistachtige schimmel, te verminderen.

IN WELKE HAARPRODUCTEN WORDT ARGANOLIE GEBRUIKT? Om je lokken er altijd op hun best uit te laten zien, heb je haarproducten met arganolie nodig. Deze omvatten haaroliën, shampoos, maskers en beschermende sprays – het is aan jou om te beslissen aan welke producten je de voorkeur geeft. De voedende ingrediënten zullen je haar hydrateren en het zal zachter, handelbaarder, pluisvrij en glanzend aanvoelen – ongeacht hoe vaak je het kleurt, wast of stylet.

AUTHENTIEKE ARGANOLIEPRODUCTEN VINDEN
Kijk uit naar authentieke arganolieproducten. Het heeft een rijke gouden tint en is nooit bleek, terwijl de textuur dik en glad is, niet waterig. Als je wilt dat je haar profiteert van zijn krachtige eigenschappen, let er dan op dat in shampoos en conditioners arganolie als een van de basisingrediënten wordt vermeld.

Zuivere arganolie heeft een nootachtig aroma, in verschillende mate. Als u een arganolie koopt die geen aroma heeft, is deze waarschijnlijk niet echt. Het is niet nodig om de duurste haarverzorgingslijnen te kopen, maar als je de voordelen van arganolie wilt, zorg er dan voor dat arganolie het eerste ingrediënt is dat op het etiket staat!

Haarproducten met arganolie zijn ideaal voor alle haartypes. Als je je haar in zijn oude glorie wilt herstellen, zijn elasticiteit wilt verbeteren, zijn glans wilt herstellen en volheid wilt bereiken, geef je haar dan terug wat eruit is gehaald met haarverzorgingsproducten op basis van arganolie.

Gerelateerd