New Year, New Hair!  Nu 40% korting op al onze producten met kortingscode NEWHAIR40

TIPS OM DE HAARKLEUR TE BEHOUDEN

TIPS OM DE HAARKLEUR TE BEHOUDEN

De perfecte haarkleur en highlights kosten veel geld, maar er zijn enkele slimme trucs om te voorkomen dat het haar vervaagt en er langer schitterend uitziet.

VOORBEREIDING OP DE KLEUR
Bereid je haar voor op een kleurafspraak door ervoor te zorgen dat het goed geconditioneerd is. Geef het extra verzorging met maskers en deep conditioners in de laatste week voor de kleurbehandeling. Dit helpt het haar voor te bereiden op een beter kleurbehoud. Je kunt je haar ook wassen met een verhelderende shampoo, maar alleen vlak voordat je naar je kleurafspraak gaat. Dit helpt om eventuele productophopingen te verwijderen. Gebruik geen zuiverende shampoo op pas gekleurd haar.

VERANDER DE MANIER WAAROP JE JE HAAR WAST
De poreusheid van uw haar verandert door de haarkleur. Het kan gemakkelijker vocht opnemen en afgeven, maar dit beïnvloedt ook hoe het kleurmoleculen verliest, vooral telkens als het nat wordt. Daarom moet je de manier waarop je je haar wast veranderen. Overigens: rode kleuren vervagen sneller omdat ze grotere moleculen hebben en minder goed in de haarschacht doordringen.

MINDER SHAMPOO
Om de kleur langer te behouden, moet u uw haar niet dagelijks wassen. Probeer het niet vaker dan 3 keer per week te wassen, twee keer per week is beter. Als u het vaker moet wassen, doe dat dan om de dag, of gebruik een kleurveilige droogshampoo op de aanzet tussen de wasbeurten door. Was je haar ook niet gedurende minstens twee dagen nadat je het gekleurd hebt. De kleur heeft wat tijd nodig om uit te harden als het nog nieuw is. Geef altijd de voorkeur aan een zachte shampoo voor je haar die speciaal ontwikkeld is om de kleur te behouden.

WATERTEMPERATUUR
Heet water is niet goed voor je haar of huid. Het tast ook gekleurd haar aan omdat het de schubbenlaag opent die het vocht en je pas aangebrachte haarkleur vasthoudt. Lauw water sluit de schubbenlaag af en helpt het haar zijn kleur beter te behouden. De beste manier om gekleurd haar te wassen is wassen en spoelen met lauw water. Het moet handdoekdroog zijn voordat de conditioner wordt aangebracht, en vervolgens met koel water worden afgespoeld. Dit helpt de kleur te behouden, sluit vocht in, en voorkomt of elimineert gespleten haarpunten.

ELIMINEER HARD WATER
Als het water in uw omgeving hard is, overweeg dan om een filter op uw douche te plaatsen. Een filter verwijdert mineralen, chemicaliën en chloor. Dit alles kan de natuurlijke oliën en kleur uit je haar verwijderen.

CONDITIONEREN IS BELANGRIJK VOOR GEKLEURD HAAR
Conditioner is belangrijk voor gekleurd haar, maar te veel zal het niet goed doen. Deep conditioners vervagen brunette en rode kleuren en worden best vermeden na een kleuring. Dit komt omdat ze ontworpen zijn om diep in het haarzakje door te dringen, en ze kunnen de kleur vervagen. Een lichte, maar goede conditioner, kort aangebracht, is meestal voldoende voor gekleurd haar. Bewaar de diepe conditioning voor de week voordat je voor je volgende kleur gaat.

BESCHERM JE HAAR ALS JE ACTIEF BENT
Of het nu zomer of winter is, als je buiten actief bent moet je je haar beschermen. De zon, gechloreerd zwembadwater en zeewater kunnen de haarkleur vervagen. Als je blonde tinten in je haar hebt, wil je niet dat het groen wordt van het chloor. Er zijn veel producten verkrijgbaar die het haar SPF-bescherming bieden en een vochtinbrengende spray of leave-in conditioner zijn ideaal als je actief bent.

LET OP BIJ HET STYLEN VAN JE HAAR
Vermijd de eerste week na de kleuring het gebruik van hete stylingapparaten op je haar. Deze versnellen het vervagen van de kleur. Laat je haar aan de lucht drogen of stijl het lichtjes wanneer het bijna droog is. Style je haar daarna voorzichtig en minder vaak. Gekleurd haar is kwetsbaar en vatbaarder voor schade door hitte. Als u uw haar moet stylen, gebruik dan een hittebeschermend product om het vervagen te minimaliseren en uw haar in goede conditie te houden. Gebruik liever uw stylingtools op de laagste stand.

VERGEET NIET…
Je haar moet regelmatig geknipt worden om het gezond te houden. Pas ook op dat u niet te veel behandelingen tegelijk uitvoert, want de chemicaliën kunnen hard zijn voor uw haar. Verspreid je behandelingen en zorg ervoor dat je kapper milde, verzorgende formules gebruikt, of je je haar nu laat relaxen, permanenten, highlighten of kleuren.

Ten slotte zijn een gezond dieet en een gezonde levensstijl essentieel voor gezond haar. Eet ijzerrijk voedsel om keratine op te bouwen en uw hoofdhuid te beschermen. Ze stimuleren ook de haargroei en verbeteren de haartextuur. Vitamines helpen ook om gekleurd haar gezond en glanzend te houden. Vitamine C en biotine zijn essentiële vitamines die je in je dieet moet opnemen. Ze helpen de hoofdhuid en de haarzakjes te ondersteunen en zwak haar te versterken. Neem een supplement als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Kies haarverzorgingsproducten die gemaakt zijn met de beste ingrediënten die de natuur te bieden heeft om ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft en zijn schitterende kleur langer behoudt tussen kleurbehandelingen door.

Gerelateerd